Δραστηριότητες

Πραγματοποιήθηκε στις 3-2-2021 με τηλεδιάσκεψη το Εργαστήριο Προβληματισμού - Σεμινάριο της ΟΤΔ ΟΑΣΕ με θέμα : Το Πρόγραμμα LEADER-Σύμβολο Καινοτομίας και Ευρωπαϊκής Πολιτικής για την Τοπική Ανάπτυξη με την συμμετοχή 16 ατόμων-στελεχών των ΟΤΔ της Στερεάς.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου θα το βρείτε εδώ.

Το περίγραμμα της εισήγησης βρίσκεται στον δικτυακό τόπο του ΟΑΣΕ εδώ.

Την Τηλεδιάσκεψη μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

{gallery}drastiriotites/ergastiria/erg10-foto,turbo=1{/gallery}

Όλη η Ελλάδα ένα καζάνι που βράζει.
Έτσι φτιάχνεται το τσίπουρο.
Πως θα φτιάξουμε όμως ένα ασφαλές τσίπουρο για να το πιούμε στην υγεία μας;

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα που διοργάνωσε η ΟΤΔ ΟΑΣΕ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλλου και ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας το Σάββατο 9-11-2019 στο Δημοτικό Σχολείο Μπράλλου με θέμα το ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπράλλου κ Γ. Ανδριτσόπουλος, που αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος του Μπράλλου με κορυφαία την ΓΙΟΡΤΗ του ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ που έχει γίνει θεσμός εδώ και 15 χρόνια.

Ο κ. Πέτρος Ταραντίλης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προέδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής  του Ανθρώπου), αναφέρθηκε στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου, και στις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για να παράγεται ένα προιόν υγιεινό και ασφαλές. Με την τήρηση των προδιαγραφών μπορεί το τσίπουρο να κατοχυρωθεί σαν ένα χαρακτηριστικό και τυπικό ελληνικό προϊόν. Ένα προϊόν που να μπορούμε να το πιούμε στην υγειά μας.  
Ο Δ/ντής του ΟΑΣΕ κ.Βασίλης Τσιτσιρίγκος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και στην προοπτικές που ανοίγει το Πρόγραμμα CLLD/LEADER στην περιοχή, ενισχύοντας μικρές παραγωγικές  δραστηριότητες. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα αναδεικνύεται η ταυτότητα των περιοχών, ενισχύεται ο συνεργατισμός, οι συλλογικές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών.

Ergastirio 10

Για να κατεβάσετε την πρόσκληση πατήστε εδώ.Για να κατεβάσετε την αφίσα πατήστε εδώ.

Για να δείτε την παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή της εσπερίδας πατήστε εδώ, για να δείτε το βιογραφικό του πατήστε εδώ.

Για να δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση, πατήστε εδώ.

{gallery}nea-anakoinoseis/2018/Diktyo-foreon-koinonikis-foto,turbo=1{/gallery}

Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία

ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Κεντρική Ελλάδα

ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην Κεντρική Ελλάδα, είναι το θέμα που ανέλαβε να αναδείξει η  Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΑΣΕ σε ημερίδα στην θέση ΒΡΥΖΕΣ στην Φωκίδα στις 3-11-2018, με την συμμετοχή όλων των Φορέων της περιοχής. 

Χάρτης - Ορεινά Μονοπάτια - Ορεινές Διαδρομές στην Κεντρική Ελλάδα

Στόχος της ημερίδας είναι η ενεργοποίηση της Αυτοδιοίκησης, των Τοπικών Φορέων και των Φορέων Περιβάλλοντος  της Ρούμελης, σε μια προσπάθεια ανάληψης από κοινού δράσεων για την ανάδειξη και την προβολή της ταυτότητας της ορεινής ζώνης, στο εξωτερικό της περιβάλλον .
Αναλυτικά Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ και ΔΡΑΣΗΣ είχε ως εξής.

ΟΡΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ – ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Πρόσκληση

Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την παρουσίαση του προγράμματος "Επαυξημένη περιήγηση στους Εθνικούς Δρυμούς" πατήστε εδώ.

Παρουσιάσεις ημερίδας

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να κατέβασετε την αντίστοιχη παρουσίαση από την ημερίδα:

 

Για να δείτε τις φωτογραφίες από την ημερίδα, πατήστε εδώ.

Για να δείτε στιγμιότυπα (video - STAR Κεντρικής Ελλάδας) από την ημερίδα, πατήστε εδώ. 

Ο ΟΑΣΕ σε συνέχεια του 1ου Ανοικτού Εργαστηρίου για την Επιχειρηματικότητα στις 3-9-2016 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, διοργάνωσε το  Εργαστήριο για την Δημιουργία ενός ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΜΑΤΙΩΝ, στο Οινοποιείο  ΕΡΩΧΟΣ του Ν. Αργυρίου (ΠΓΕ Παρνασσού), στις 14-2-2018. Στόχος του Εργαστηρίου ήταν η δικτύωση των Επιχειρηματιών της περιοχής. 

Oμιλος Επιχειρηματιών Παρνασσού -Το πρόγραμμα CLLD-LEADER

Στο εργαστήριο μετείχαν 30 επιχειρηματίες της περιοχής Παρνασσού και Οίτης, ενώ τον συντονισμό του Εργαστηρίου είχαν οι κ.κ. Νίκος Αργυρίου (Οινοποιείο ΕΡΩΧΟΣ), Βασίλης Τσιτσιρίγκος (Δ/ντής του ΟΑΣΕ) και Δημήτρης Χατζαντώνης Δρ.Οικονομολόγος  (Συνεργάτης του ΟΑΣΕ)   

Για περισσότερες πληροφορίες δες την παρουσίαση του Εργαστηρίου &  Φωτογραφικό Υλικό

 Οργανώθηκε στις 1 και 2 Ιουνίου 2018 Διημερίδα – Εργαστήριο  Προβληματισμού με θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες στις Ορεινές περιοχές», με την συμμετοχή του Δικτύου Πίνδος, του Δήμου Αγράφων και τεσσάρων Αναπτυξιακών Εταιρειών μεταξύ των οποίων και του ΟΑΣΕ

Ενεργειακές Κοινότητες στις Ορεινές περιοχές - Διημερίδα στα Αγραφα.

Για περισσότερες πληροφορίες δες το πρόγραμμα, την παρουσίαση του Εργαστηρίου & το Φωτογραφικό Υλικό

Το εργαστήριο για την προοπτική της Kτηνοτροφίας και την Mεταποίηση των προσόντων  ζωικής προέλευσης στην περιοχή Παρνασσού και  Οίτης διοργανώθηκε από τον ΟΑΣΕ στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας.

Κτηνοτρόφοι και το Πρόγραμμα CLLD-LEADER

Συμμετείχαν Επαγγελματίες Κτηνοτρόφοι, Τυροκόμοι, τα Σφαγεία  της Κεντρικής Ελλάδας, Εμπειρογνώμονες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δημητρα κ Καρέτσος και εκ μέρους του ΟΑΣΕ οι Β.Τσιτσιρίγκος, ο Δ. Χατζαντώνης και Δ Σφακιανός (Οικονομολόγοι-συνεργάτες του ΟΑΣΕ).

Πρόσκληση

Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθείστε το σχετικό VIDEO

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Πλατεία Δημαρχείου, 35002 Αμφίκλεια Φθιώτιδας τηλ./fax: 22340-22588, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check