Νέα - Ανακοινώσεις

Με διάθεση συνεργασίας και συνέχισης του εγχειρήματος της Κοινωνικά Αλληλέγγυας Οικονομίας και του Συνεργατισμού συγκεντρώθηκαν στις 18-12-2018 στους ΔΕΛΦΟΥΣ της ΦΩΚΙΔΑΣ 11 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Παραγωγικού Σκοπού και δύο συλλογικοί φορείς (δυνητικές ΚΟΙΝΣΕΠ) με αντικείμενο την  Δικτύωση και την Συνεργασία των φορέων αυτών. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς, με φιλοξενούσα αρχή την πρόεδρο της ΤΚ Δελφών κ. Κώνστα Κ., το ΚΟΙΣΠΕ Φωκίδας (ΒΟΛΙΚΑΣ) και με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΑΣΕ.

Εργαστήριο προβληματισμού - Δελφοί
 
Τις εργασίες τους Εργαστηρίου συντόνισαν: 

Η κ. Έλλη Κοτσάνου-μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Φωκίδας και Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Δελφών η οποία μετέφερε στη σύσκεψη την Ολόπλευρη Στήριξη του Δημάρχου Δελφών και προέδρου του ΟΑΣΕ κ. Α. Παναγιωτόπουλου αλλά και της αυτοδιοίκησης γενικότερα, ενώ σημείωσε ότι ο ΚΟΙΣΠΕ Φωκίδας εγκρίθηκε ως Υποστηρικτικός Μηχανισμός για την ΠΕ Φωκίδας.

Ο Δημ. Χατζαντώνης, Δρ. Οικονομολόγος συνεργάτης του ΟΑΣΕ, ανέφερε διαχρονικά την πορεία αλλά και την προοπτική των φορέων της Κοινωνικά Αλληλέγγυας Οικονομίας και τις  προϋποθέσεις συνεργασίας και δικτύωσης αυτών για να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος συνομιλητής της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

Ο Δ/ντής του ΟΑΣΕ κ Βασ. Τσιτσιρίγκος επεσήμανε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες των ΚΟΙΝΣΕΠ  για να στηριχτούν χρηματοδοτικά από το πρόγραμμα CLLD-LEADER αλλά και από άλλες  χρηματοδοτικές πηγές.

Στο Εργαστήριο μίλησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι/ες, οι οποίοι τόνισαν το έργο τους, ενώ έντονη ήταν η διάθεση για την συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη σε περιφερειακό επίπεδο και για ανάληψη κοινής δράσης.

Στην σύσκεψη συμφωνήθηκαν:  

  • Η ετοιμασία ενός Συμφώνου Συνεργασίας για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.  
  • Η Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου που θα μετέχουν όλοι οι φορείς ΚΟΙΣΠΕ-ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και ημερίδων με θέμα την Κοινωνική Οικονομία.
  • Αλληλοϋποστήριξη και ενημέρωση για την στήριξη του Συνεργατισμού.
  • Υποστήριξη  για την Υποβολή Aιτημάτων Στήριξης σε χρηματοδοτικές πηγές.
  • Διοργάνωση Σεμιναρίων για τα μέλη των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επομένη συνάντηση των φορέων για να ολοκληρωθούν οι περαιτέρω ενέργειες δικτύωσης.

Εργαστήριο προβληματισμού - Δελφοί

Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ
19-12-2018

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Πλατεία Δημαρχείου, 35002 Αμφίκλεια Φθιώτιδας τηλ./fax: 22340-22588, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check