Δραστηριότητες

Όλη η Ελλάδα ένα καζάνι που βράζει.
Έτσι φτιάχνεται το τσίπουρο.
Πως θα φτιάξουμε όμως ένα ασφαλές τσίπουρο για να το πιούμε στην υγεία μας;

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εσπερίδα που διοργάνωσε η ΟΤΔ ΟΑΣΕ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλλου και ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας το Σάββατο 9-11-2019 στο Δημοτικό Σχολείο Μπράλλου με θέμα το ΤΣΙΠΟΥΡΟ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μπράλλου κ Γ. Ανδριτσόπουλος, που αναφέρθηκε στις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος του Μπράλλου με κορυφαία την ΓΙΟΡΤΗ του ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ που έχει γίνει θεσμός εδώ και 15 χρόνια.

Ο κ. Πέτρος Ταραντίλης, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προέδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής  του Ανθρώπου), αναφέρθηκε στην παραγωγική διαδικασία του τσίπουρου, και στις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να τηρούνται για να παράγεται ένα προιόν υγιεινό και ασφαλές. Με την τήρηση των προδιαγραφών μπορεί το τσίπουρο να κατοχυρωθεί σαν ένα χαρακτηριστικό και τυπικό ελληνικό προϊόν. Ένα προϊόν που να μπορούμε να το πιούμε στην υγειά μας.  
Ο Δ/ντής του ΟΑΣΕ κ.Βασίλης Τσιτσιρίγκος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και στην προοπτικές που ανοίγει το Πρόγραμμα CLLD/LEADER στην περιοχή, ενισχύοντας μικρές παραγωγικές  δραστηριότητες. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα αναδεικνύεται η ταυτότητα των περιοχών, ενισχύεται ο συνεργατισμός, οι συλλογικές πρωτοβουλίες των τοπικών κοινωνιών.

Ergastirio 10

Για να κατεβάσετε την πρόσκληση πατήστε εδώ.Για να κατεβάσετε την αφίσα πατήστε εδώ.

Για να δείτε την παρουσίαση του κεντρικού ομιλητή της εσπερίδας πατήστε εδώ, για να δείτε το βιογραφικό του πατήστε εδώ.

Για να δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση, πατήστε εδώ.

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Πλατεία Δημαρχείου, 35002 Αμφίκλεια Φθιώτιδας τηλ./fax: 22340-22588, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check