Δραστηριότητες

eksoikonomo

 

 

 

 

 

 

Ο ΟΑΣΕ ΑΑΕ εκπόνησε τρείς (3) μελέτες στο Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για ΟΤΑ, για λογαριασμό των Δήμων Αταλάντης, Λεβαδέων, Ορχομενού, οι οποίες υπεβλήθησαν στο ΚΑΠΕ. Οι προτάσεις αφορούσαν Δράσεις-Παρεμβάσεις για Βελτίωση Ενεργειακής αποδοτικότητας των Δημοσίων Κτιρίων ΟΤΑ. Κάθε πρόταση ήταν προϋπολογισμού 700.000€. Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ του Δήμου Ορχομενού εγκρίθηκε από το ΚΑΠΕ το 2015.
Οι μελέτες του Προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ που εκπόνησε ο ΟΑΣΕ αφορούσαν  ΟΛΟΚΛΗΡΩΓΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (ΟΣΔ) για το σύνολο των ενεργειακών παρεμβάσεων των Δήμων Αταλάντης, Λιβαδειάς, Ορχομενού και τα οποία εξειδικεύονταν σε συγκεκριμένα ΣΧΕΔΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΣΧΥ).

 

 

 Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης:

 Σχέδια Υλοποίησης:

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ για ΟΤΑ πατήστε εδώ.

Aντικείμενο του Προγράμματος είναι η εφαρμογή δράσεων και αποδεδειγμένων καλών πρακτικών για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο αστικό περιβάλλον, με έμφαση κυρίως στον κτιριακό τομέα (δημοτικά κτίρια), καθώς και στην αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και δευτερευόντως στον τομέα των δημοτικών και ιδιωτικών μεταφορών και των ενεργοβόρων δημοτικών εγκαταστάσεων, μέσω της υλοποίησης τεχνικών παρεμβάσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρειών και φορέων. Η υλοποίηση του Προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» ξεκινάει το 2009 και αποτελεί βασικό κομμάτι της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της προώθησης δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας.  

Οι θεματικοί Άξονες του Προγράμματος, στους οποίους θα γίνουν κατάλληλες ενεργειακές παρεμβάσεις είναι:  
•  Δημοτικά Κτίρια  
•  Κοινόχρηστοι Χώροι  
•  Μεταφορές  
•  Τεχνικές Υποδομές  
•  Δικτύωση, Ευαισθητοποίηση, Τεχνική Στήριξη  

Οι Στόχοι του Προγράμματος είναι:  
•  H μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και του φορτίου αιχμής,
•  H μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ο περιορισμός της κλιματικής αλλαγής,
•  H δημιουργία ευνοϊκού αστικού περιβάλλοντος και ο περιορισμός του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας,
•  H αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στα κτίρια και στις πόλεις,
•  H στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών για την εφαρμογή μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας,
•  H ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα θέματα της περιβαλλοντικής διαχείρισης και η αλλαγή της καθημερινής συμπεριφοράς,
•  H κινητοποίηση των δυνάμεων της αγοράς και η προώθηση επενδύσεων προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι:  
•  Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α' Βαθμού με Πιστοποίηση Διαχειριστικής Επάρκειας και πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων,
•  Πρωτεύουσες Νομών ανεξαρτήτως πληθυσμού.

Ο συνολικός Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 100.000.000 €. Τα Σχέδια Υλοποίησης του Προγράμματος που θα αξιολογηθούν θετικά και θα επιλεγούν προς εκτέλεση, συγχρηματοδοτούνται κατά 70% από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 – 2013 και κατά 30% από την ιδία συμμετοχή των Δικαιούχων

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Πλατεία Δημαρχείου, 35002 Αμφίκλεια Φθιώτιδας τηλ./fax: 22340-22588, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check