Νέα - Ανακοινώσεις

Πρόταση ύψους 300.000€ υπέβαλε η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων  και Διατροφής του Ανθρώπου), Παραγωγούς Φυστικιών και τον ΑΣ ΚΕΛΥΦΩΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΩΛΟΥ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ του ΠΑΑ 2014-2020.

DT M16 Fystiki

Η πρόταση με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση του προβλήματος των αφλατοξινών στα κελυφωτά φιστίκια με την εφαρμογή αυτόματου συστήματος μηχανικής διαλογής και αξιοποίηση των εμπορικά ακατάλληλων καρπών», υπεβλήθη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στις 28-11-2018 με κωδικό M16ΣΥΝ-00619.

Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για ολοκληρωμένη διαχείριση του προβλήματος των αφλατοξινών στα κελυφωτά φιστίκια και παράλληλα της αξιοποίησης των παραγόμενων μη-εμπορεύσιμων καρπών. Θα συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση του προϊόντος σε δύο σημαντικές παραγωγικά περιοχές, Φθιώτιδα και Αίγινα. Πιο συγκεκριμένα η πρόταση προβλέπει:

•    Εφαρμογή κανόνων ορθής καλλιεργητικής και μετα-συλλεκτικής πρακτικής, παρακολούθηση των συνθηκών που έχει τεκμηριωθεί ότι σχετίζονται με την παρουσία αφλατοξινών (υγεία καλλιέργειας, καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων, συνθηκών επεξεργασίας-αποθήκευσης).
•    Εφαρμογή αυτόματου συστήματος μηχανικής διαλογής των υγιών καρπών.
•    Μέτρηση των αφλατοξινών με την επίσημη αναλυτική μέθοδο προ-συλλεκτικά και μετα-συλλεκτικά.
•    Αξιοποίηση των μη-εμπορεύσιμων καρπών για παραγωγή αλεύρου, φιστικελαίου κλπ.
•    Κατάρτιση και επίδειξη των τεχνικών και μεθόδων στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις
•    Ενέργειες διάδοσης των αποτελεσμάτων  με ημερίδες, υλικό προβολής, ηλεκτρονική ενημέρωση μέσω ιστοσελίδας κλπ καθώς & κοινοποίησή τους στην ηλεκτρονική βάση έργων καινοτομίας στο Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) & στο δίκτυο της ΕΣΚ (EIP – AGRI).

Το Μέτρο 16.1 και 16.2 του ΠΑΑ αφορά στην δημιουργία Συμπράξεων  Επιστημονικών φορέων, Παραγωγών και Αναπτυξιακών Φορέων για καινοτομίες και καινοτόμες πρακτικές, για την επίλυση προβλημάτων ή την δημιουργία ευκαιριών στον αγροτικό χώρο. Οι δράσεις του μέτρου αυτού ενισχύονται κατά 100% γεγονός που αποτυπώνει την σπουδαιότητα διασύνδεσης της έρευνας και παραγωγής, και την προσπάθεια ανάπτυξης καινοτομιών στον αγροτικό χώρο.


Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ
3-12-2018

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Mιαούλη 8, 35133 Λαμία, τηλ./fax: 22310-66553, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Αμφίκλειας: Πλατεία Δημαρχείου, τηλ./fax: 22340-22588,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check