Νέα - Ανακοινώσεις

Πρόταση ύψους 150.000€ υπέβαλε η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Οικολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος), Τοπικούς παραγωγούς, Ελαιοτριβεία, και τον Ελαιουργικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμφίκλειας στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ του ΠΑΑ 2014-2020.

DT M16 Elia

Η πρόταση με τίτλο «Εφαρμογή Καινοτόμων Τεχνολογιών στην Αντιμετώπιση της Βερτισιλλίωσης της Ελιάς», υπεβλήθη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στις 29-11-2018 με κωδικό  Μ16ΣΥΝ-00682. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μύκητα  Fusarium oxysporum & Verticillium dahliae  στις καλλιέργειες της περιοχής Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην περιοχή  Παρνασσού και της Λεκάνη Απορροής του Άνω και Μέσου Ρου του Βοιωτικού Κηφισού.

Στην περιοχή η επίδραση του μύκητα παίρνει διαστάσεις καταστροφής του Φυτικού Κεφαλαίου λόγω της ολοσχερούς ξήρανσης των Ελαιοδέντρων, με συνέπεια σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή και στο εισόδημα των αγροτών.  

Το Μέτρο 16.1 και 16.2 του ΠΑΑ αφορά στην δημιουργία Συμπράξεων  Επιστημονικών φορέων, Παραγωγών και Αναπτυξιακών Φορέων για καινοτομίες και καινοτόμες πρακτικές, για την επίλυση προβλημάτων ή την δημιουργία ευκαιριών στον αγροτικό χώρο.

Οι δράσεις του μέτρου αυτού ενισχύονται κατά 100% γεγονός που αποτυπώνει την σπουδαιότητα διασύνδεσης της έρευνας και παραγωγής, και την προσπάθεια ανάπτυξης καινοτομιών στον αγροτικό χώρο.

Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ
3-12-2018

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Mιαούλη 8, 35133 Λαμία, τηλ./fax: 22310-66553, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Αμφίκλειας: Πλατεία Δημαρχείου, τηλ./fax: 22340-22588,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check