Νέα - Ανακοινώσεις

Με μια πρώτη διαγνωστική επίσκεψη στις 08-11-2018 και 09-11-2018 στην περιοχή Παρνασσού και Οίτης, για την διενέργεια συνεργασιών με τους Τοπικούς Φορείς και τους Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Δρυμών Παρνασσού και Οίτης ξεκίνησε τις εργασίες της η Ομάδα Εργασίας του Έργου «Επαυξημένη Περιήγηση στους Εθνικούς Δρυμούς (AdVENt)» ύψους 917.578,30€.

2018 12 06 DT AdVENt

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο Εγκρίθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους Τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) (Κωδικός έργου: Τ1ΕΔΚ-03844), σε πρόταση που υπέβαλε η Σύμπραξη Εταιρειών-Ερευνητικών Φορέων: Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία - ΟΑΣΕ ΑΑΕ, Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ)/ ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», INDIGITAL AE, στο πλαίσιο της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων ΕΤΑΚ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ, για την ανάδειξη του Παρνασσού και της Οίτης.

Το πρόγραμμα αφορά την  ψηφιοποίηση της χλωρίδας, των μονοπατιών και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και την ανάδειξή τους με σύγχρονες τεχνικές και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.  Η πρόταση υποβλήθηκε στον Α’ κύκλο Προκήρυξης της  Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων ΕΤΑΚ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ.

Αναφερόμενος  στην έγκριση και υλοποίηση του έργου «Επαυξημένη Περιήγηση στους Εθνικούς Δρυμούς (AdVENt)» ύψους 917.578,30€, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ και Δήμαρχος Δελφών κ. Θ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται, συνδυασμένες δράσεις, συνέργειες, συγκέντρωση πόρων σε μια περιοχή και συνεργασίες της Αυτοδιοίκησης. Το πρόγραμμα «Επαυξημένη Περιήγηση στους Εθνικούς Δρυμούς (AdVENt)» συνδυάζεται άριστα με το Πρόγραμμα CLLD-LEADER ύψους 5.346.290,60€ που υλοποιεί η Αναπτυξιακή μας Εταιρεία στην περιοχή.  Δημιουργούμε  συνέργειες για την ανάδειξη και προβολή της ταυτότητας της περιοχής «στο εξωτερικό της περιβάλλον», ο κ. Θ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη, τον Δ/ντή και το στελεχικό δυναμικό της Εταιρείας ΟΑΣΕ για τις άοκνες προσπάθειες σχεδιασμού και στήριξης της αναπτυξιακής στρατηγικής για τις ορεινές περιοχές της περιφέρειας, καθώς και τους συμπράττοντες φορείς για την επιτυχή έκβαση του σχεδίου.

Ο Δ/ντής του ΟΑΣΕ Βασ.Τσιτσιρίγκος αναφέρει ότι «….το Έργο «Επαυξημένη Περιήγηση στους Εθνικούς Δρυμούς (AdVENt)», θα δίδει αναλυτικές πληροφορίες στους «καταναλωτές και χρήστες της περιοχής», και θα προβάλει μια περιοχή υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος (Παρνασσός και Οίτη).
Μετά την έγκριση του προγράμματος CLLD-LEADER στην περιοχή Παρνασσού και Οίτης, έχουμε την έγκριση ενός δεύτερου προγράμματος που χρεώνεται στα θετικά και της εταιρείας μας, πρωτίστως όμως είναι ένα «κέρδος» για την περιοχή. Διότι σε μια περιοχή Τουριστικού-Οικοτουριστικού προορισμού (Παρνασσός & Οίτη), συγκεντρώνονται και εστιάζονται πόροι στην ανάδειξη του περιβάλλοντος, στην  αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, στην απασχόληση…».

Η εταιρεία ΟΑΣΕ θα συνεχίσει με  αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην ύπαιθρο και ειδικά στις ορεινές περιοχές. Σύντομα θα ξεδιπλώσουμε και άλλες πρωτοβουλίες στον αγροτικό χώρο με στόχο την στήριξη του παραγωγικού συστήματος, την ανάδειξη της παραγωγικής φυσιογνωμίας και την δημιουργία εργασίας στην περιφέρεια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το AdVENt στον δικτυακό τόπο  του προγράμματος https://advent.indigital.gr/.

Λαμία 6-12-2018
Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ

Yposelido Ereuno

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Mιαούλη 8, 35133 Λαμία, τηλ./fax: 22310-66553, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Αμφίκλειας: Πλατεία Δημαρχείου, τηλ./fax: 22340-22588,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check