Νέα - Ανακοινώσεις

Πρόταση ύψους 450.000€ υπέβαλε η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ με θέμα «Παραγωγή νέων τυριών - καινοτομίες στην παραγωγή και βελτίωση τυποποίησης-προώθησης», σε συνεργασία με την ΕΑΣ Λαμίας, Συνεταιρισμούς, και Επιστημονικούς φορείς από την Ελλάδα και την Γαλλία. 

DT M16 synergasia pr

Η πρόταση υπεβλήθη στο Μέτρο 16.1-16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του ΠΑΑ 2014-2020 και περιλαμβάνει έρευνα και παραγωγή νέων προϊόντων, βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων τοπικών τυριών και στην ανάδειξη των ιδιαιτέρων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε Οικοτεχνίες και Συνεταιρισμούς των Κυκλάδων και της Φθιώτιδας και περιλαμβάνει

•    Αξιολόγηση διαδικασίας τυροκόμησης στο τυροκομείο
•    Πειραματική  τυροκόμηση μικρής κλίμακας (ΙΚΕ)
•    Πιλοτική τυροκόμηση (ΕΑΣ Νάξου- Νιώτικο- ΕΑΣ Πάρου – ΕΑΣ Λαμίας )
•    Γευσιγνωσία για επιβεβαίωση της ιδιαιτερότητάς τους από ειδικούς γευσιγνώστες καθώς και από τους διακρατικούς εταίρους.
•    Διακρατική Συνεργασία σε θέματα βελτίωσης της τεχνολογίας  της  τυροκόμησης.
•    Σεμινάρια κατάρτισης σε μονάδες των περιοχών του έργου, στη χρήση των επιλεγμένων στελεχών καθώς  και στην τεχνολογία της τυροκόμησης
•    Εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές επισκέψεις σε μονάδες του διακρατικού εταίρου
•    Σχέδιο δράσης για την τοποθέτηση και προώθηση των προϊόντων στην αγορά
•    Ευαισθητοποίηση για τη διεύρυνση του δικτύου των συμμετεχόντων οικοτεχνιών

Οι Εταίροι που μετέχουν στην υποβληθείσα πρόταση είναι:

1.    ΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ)
2.    Aναπτυξιακή Εταιρεία ΟΑΣΕ
3.    ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ
4.    ΝΙΩΤΙΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ (ΙΟΣ) (ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ)
5.    ΕΑΣ ΠΑΡΟΥ (ΜΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ)
6.    ΕΑΣ ΝΑΞΟΥ (ΜΕ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ)
7.    IDELE INSTITUT DE L’ ELEVAGE (ΓΑΛΛΙΑ)
8.    TRANSCOOP


Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ
8-12-2018

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Mιαούλη 8, 35133 Λαμία, τηλ./fax: 22310-66553, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Αμφίκλειας: Πλατεία Δημαρχείου, τηλ./fax: 22340-22588,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check