Νέα - Ανακοινώσεις

leader logoΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 8 Μαρτίου 2021, το σεμινάριο με θέμα "Γυναίκες της Υπαίθρου σε Δράση : Το πρόγραμμα LEADER και η Ομάδα Τοπικής Δράσης ΟΑΣΕ, εμψυχωτές Αναπτυξιακών Πρωτοβουλιών Γυναικών στην ελληνική περιφέρεια" που διοργάνωσε η ΟΤΔ ΟΑΣΕ, για την ημέρα της Γυναίκας. Συμμετείχαν περίπου 40 Γυναίκες, δικαιούχοι του Προγράμματος CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης, Αγρότισσες, Επιχειρηματίες, ΚΟΙΝΣΕΠ, που παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, στον Αγροτουρισμό, στην Οικοτεχνία, στην Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, στην Εστίαση. Στο πρόγραμμα LEADER Παρνασσού-Οίτης από τις 29 ενταγμένες επενδύσεις οι 19 ανήκουν σε γυναίκες.


Στην εκδήλωση, μίλησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου, για το μέλλον των αγροτικών περιοχών και το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2027, εκπέμποντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την ύπαιθρο. Οι γυναίκες και οι νέοι θα αποτελούν προτεραιότητες των νέων προγραμμάτων για μια ζωντανή ύπαιθρο και, για ενίσχυση των τοπικών οικονομιών. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των ΟΤΔ και στο πρόγραμμα LEADER, που αποτελούν εμψυχωτές της επιχειρηματικής κινητοποίησης και της τοπικής ανάπτυξης στις ορεινές και αγροτικές περιοχές.

Από το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) η κ.Χ-Μ.Μακρανδρέου, ανέδειξε την αξία της πρωτοβουλίας της ΟΤΔ ΟΑΣΕ και του LEADER για την τοπική ανάπτυξη, ενώ η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας κ. Αθαν. Στιβακτή και ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Παν. Στασινός τόνισαν ότι οι πρωτοβουλίες αυτές, αναδεικνύουν την ζωντάνια των γυναικών και την δυναμική που κρύβουν οι αγροτικές περιοχές. Στην διάσκεψη έγινε διάλογος στον οποίο μετείχαν οι ΟΤΔ της Περιφέρειας (ΑΝΕΒ, Νότια Εύβοια-Σκύρος, ΟΩΚΙΚΗ), και η εκπρόσωπος των Ελληνικών ΟΤΔ η κ.Η.Τσιμπρή.

Τον συντονισμό της διοργάνωσης, είχε ο Δ/ντής της Εταιρείας ΟΑΣΕ Βασ.Τσιτσιρίγκος, ο οποίος συνοψίζοντας την συζήτηση πρότεινε, πρόσθετους πόρους για ένταξη όλων των εγκεκριμένων επενδύσεων στο πρόγραμμα LEADER, και την διοργάνωση ενός συνεδρίου στην περιοχή Παρνασσού-Οίτης για το μέλλον των αγροτικών περιοχών με την συμμετοχή όλων των Ελληνικών Εταιρειών LEADER-ΟΤΔ.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στο www.oase.com.gr
και στο https://www.youtube.com/watch?v=JnwCXEbi3nY


Το Γραφείο Τύπου / 10-3-2021

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Πλατεία Δημαρχείου, 35002 Αμφίκλεια Φθιώτιδας τηλ./fax: 22340-22588, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check