Νέα - Ανακοινώσεις

Έλεγχος και Αξιολόγηση από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο στην ΟΤΔ ΟΑΣΕ και στο πρόγραμμα CLLD/LEADER Παρνασσού-Οίτης

Στον έλεγχο και στην αξιολόγηση των φορέων και διαδικασιών του CLLD/LEADER της Ελλάδας προχώρησε εδώ και τέσσερις μήνες το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (Ελεγκτικό έργο 20CH1007).

Στον έλεγχο-αξιολόγηση «μπήκαν» οι Διαχειριστικές Αρχές ΠΑΑ 2014-2020, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, και δύο ελληνικές Ομάδες Τοπικής Δράσης, ο ΟΑΣΕ (Παρνασσός-Οίτη) και η ΕΤΑΝΑΜ (περιοχή Αμβρακικού). Ο έλεγχος αφορούσε την αξιολόγηση της πορείας του ελληνικού προγράμματος LEADER, τις διαδικασίες, την στοχοθεσία, την τήρηση της προσέγγισης LEADER κατά την επιλογή των περιοχών, προκειμένου το Ελεγκτικό Συνέδριο να διαμορφώσει τις εισηγήσεις του, για την νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η ΟΤΔ ΟΑΣΕ  ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2020 11 05 DT

Στις 22/10/2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη - συνέντευξη στελεχών του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, στελεχών του Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης, του Δ/ντή του ΟΑΣΕ Β. Τσιτσιρίγκου και του συνεργάτη του ΟΑΣΕ  Γ. Σιακαβέλλα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του ΠΑΑ 2014-2020 τα στελέχη του ΟΑΣΕ έκαναν εξαιρετική παρουσία για την περιοχή και το υλοποιούμενο πρόγραμμα, με βάση τα επτά «ταυτοτικά» φυσιογνωμικά στοιχεία της προσέγγισης LEADER.

Εντύπωση προκάλεσε η σχέση της ΟΤΔ ΟΑΣΕ με την περιοχή, τα κριτήρια και η προσέγγιση LEADER στην επιλογή της περιοχής Παρνασού-Οίτης,  η εμψύχωση του τοπικού δυναμικού, η ανάληψη από την ΟΤΔ καινοτόμων  πρωτοβουλιών και τέλος η υποκίνηση σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος σε μια τόσο μικρή περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ

world  Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ - ΟΑΣΕ

   Γραφεία Εταιρείας
   Kεντρικά Γραφεία: Mιαούλη 8, 35133 Λαμία, τηλ./fax: 22310-66553, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Αμφίκλειας: Πλατεία Δημαρχείου, τηλ./fax: 22340-22588,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Βοιωτίας: Σοφοκλέους 62, 32100 Λιβαδειά, τηλ./fax: 22610-89960, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Γραφεία Eύβοιας: Χαινά 93, 34100 Εύβοια, τηλ.: 22210-60244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logotypes oase 5logo Q check